Manuelna (ručna) masaža

massage_full Masaža se definiše kao sistematska manipulacija mekih tkiva u terapijske svrhe. Pritiskom na tačno određene delove tela, preko kože, deluje se na mišićni, nervni i limfni sistem.

Manuelna masaža je najstariji oblik lečenja i poznata je od davnina. Podaci o masaži kao sredstvu lečenja prvi put se pojavljuju još 3000. godine p.n.e. Bila je korišćena kao metoda lečenja obolelih ili povređenih kod Kineza, Indusa, Egipćana, Asiraca, Persijanaca, Rimljana i starih Grka. Još su Hipokrat i Galen preporučivali masažu kao metodu lečenja.

Masaža pojačava cirkulaciju krvi, što znači da donosi više kiseonika, a odnosi više štetnih materija iz ćelija mišića. To je i glavna korist masaže. Mišići napunjeni kiseonikom imaju više energije za svakodnevne aktivnosti. Pored toga, masaža pomaže bolnim mišićima i zglobovima, povećava gipkost tela i tonus kože i deluje antistresno. Masaža nije samo obična relaksacija. To je i preventiva protiv nakupljanja stresa i emotivne i fizičke napetosti.

Prosečno trajanje masaže celog tela traje oko sat vremena. Parcijalna masaža traje od petnaest minuta do pola sata, a podrazumeva masažu jednog dela tela, na primer ramena ili leđa. Masaža ne sme da boli (osim vezivno - tkivne masaže). Mala količina bola je dozvoljena ako je mišić jako napet. Nakon masaže je moguće dobiti upalu mišića iz istog razloga kao i u sportu - mišić koji je duže vreme neaktivan nakon povećane stimulacije reaguje upalom.

Svaka vrsta masaže ima svoj metod i dejstvo u cilju postizanja što boljeg rezultata.

  • Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže maksimalno opuštanje organizma.
  • Ručna limfna drenaža ubrzava detoksikaciju, smanjuje otečenost i ubrzava razgradnju celulita.  
  • Klasična ručna masaža celog tela stimuliše cirkulaciju i limfni sistem, čisti telo od toksina i jača imuni sistem.
  • Parcijalna klasična ručna masaža leđa ciljano rešava problem zone vrata, lopatica i ostatka leđa.

 

KONTAKT

Cara Dušana 70 / stan br. 1 / prizemlje, 11000 Beograd
011-2183-473, 011-2188-261
064-17-68-009
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

RADNO VREME

ponedeljak - petak: 13 - 20h
subota: 9 - 17h
nedelja: -