Preso terapija

preso_nLimfna drenaža predstavlja dreniranje, odn. odvod i tok limfne (potkožne) tečnosti preko limfnih puteva. 

 

To je metoda kojom se stimuliše protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu čime se vrši detoksikacija organizma i otečenim ekstremitetima se vraća realan obim.  Razlikuje se od ostalih vrsta masaža po tome što se koristi drugačija tehnika - lagani pritisak na limfne čvorove.

 

Ukoliko se primenjuje preventivno ima veoma pozitivno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, otoka i osećaja težine.

U estetici je limfna drenaža obavezan sastavni deo anticelulit tretmana.

 

Limfna drenaža je odličan tretman za terapiju limfnih edema različitih vrsta. Tretira posledice neprestanih stresova, dugotrajnog sedenja, nekretanja, prekomerne telesne težine i nepravilne ishrane kao što su loša prokrvljenost tkiva - posebno nogu, zadnjice i stomaka, nakupljanje otpadnih produkata metabolizma, oticanje nogu i celulit. U kombinaciji s ostalim kozmetičkim metodama (ultrazvuk, kreme, pakovanja, radiotalasna terapija) daje odlične rezultate. Limfnom drenažom znatno se poboljšava prokrvljenost tkiva, eliminišu štetni metaboliti (detoksikacija) i znatno umanjuje količina međućelijske tečnosti.

 

Presoterapija je mehanička limfna drenaža. Neophodan je pratilac drugih metoda kao sto su kavitacija, kavitacija s vakuumom, Body Master, pakovanje algama i vakuum masaža i jedan je od preduslova za postizanje efikasnih rezultata, a nezamenjiva je u anticelulit tretmanima.

Naravno, preso terapija se može koristiti i samostalno. Smatra se da svaki čovek, čak i onaj koji nema nikakvih vidljivih problema, kao preventivu u zaštiti svog zdravlja treba da upražnjava limfnu drenažu barem jednom nedeljno.

 

Za vreme postupka nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata. Metoda preso aparatom je izuzetno prijatna i relaksirajuća.

 

noOvaj tretman nije dozvoljen u sledećim slučajevima:
  • trudnoća
  • kancer
  • bolesti srca (infarkt, pejsmejkeri i sl.)
  • multipleks skleroza
  • sveže traume
  • akutni edem pluća
  • tromboflebitis
  • arterioskleroza
  • za osobe na antikoagulantnoj terapiji
  • proširene vene

U našem salonu koristimo aparat Green Press 8 proizvođača Iskra Medical. Aparat je namenjen za medicinsku i kozmetičku limfnu drenažu. Ima 7 programa koji se kombinuju, podesivo vreme rada i pritisak, kao i 8 x 2 kanala.

Green Press 8 Iskra Medical

KONTAKT

Cara Dušana 70 / stan br. 1 / prizemlje, 11000 Beograd
011-2183-473, 011-2188-261
064-17-68-009
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

RADNO VREME

ponedeljak - petak: 13 - 20h
subota: 9 - 17h
nedelja: -