Trajna IPL epilacija

aaaaaTrajna epilacija radi se po IPL (Intense Pulsed Light) metodi emitovanja svetlosti.

 

Terapija daje individualne rezultate, ali trajna epilacija svakako znači da uništeni folikuli više nikada neće proizvoditi dlaku.  

Tokom godina mogu da se aktiviraju drugi folikuli (u vrlo maloj količini) koji nisu bili aktivni i tada tretman treba ponoviti. Takođe, zaostale dlačice će posle više ponovljenih tretmana biti sve bleđe i tanje, pa će se teže tretirati, ali je krajnji rezultat (nakon višestruko ponovljenih tretmana) veoma zadovoljavajuć - moguće je eliminisanje najviše 80-90% dlačica. 

 

Tretman se ne radi osobama mlađim od 16 godina. U periodu od 16 do 18 godina, potrebna je pismena saglasnost roditelja.
Međutim, osobama mlađim od 18 godina se i ne reporučuje ovaj tretman, s obzirom da nivo hormona do tog uzrasta, a često i kasnije, veoma varira. Usled toga rezultati mogu biti drastično umanjeni.

 

Pre započinjanja tretmana IPL epilacije, obavezno pogledajte savete pre, tokom i posle tretmana na linku: Saveti za epilaciju, kao i kontraindikacije tretmana.

 

U zavisnosti od tretirane regije (dubine folikula ispod površine kože), boje dlake i boje kože preporučuje se 4-8 tretmana, ali nije moguće predvideti koliko će tretmana biti dovoljno za zadovoljavajući rezultat. Ponekad je potrebno uraditi i daleko više tretmana. Obično je za najbolji rezultat potrebno i 5 do 10 tretmana, a za odstranjivanje gustih i jakih dlaka, kao što su dlake na licu, stidnoj regiji ili većina regija kod muškaraca, može da bude potrebno i 15 tretmana ili više.

Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne dlake, svetlu kožu i dobar hormonski status.Po jednom tretmanu moguće je odstraniti najviše 20-30% dlačica, jer ne prime svi folikuli dovoljnu količinu toplotne energije da bi bili uništeni. 

 

Malje sa tretirane regije ispadaće u narednih 7-30 dana tokom kojih će izgledati kao da malje nastavljaju da rastu. To se dešava zato što je potrebno neko vreme da koža odbaci mrtve malje. 

 

Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi period u kom nema dlaka na tretiranoj površini kože. Dužina tog perioda takođe zavisi od tretirane regije (dlačice rastu i sazrevaju potpuno nezavisno jedna od druge, različitim brzinama, pa je podela na 3 osnovne faze samo aproksimacija stvarnih procesa; trajanje anagene faze je različita za različite regije). Na regijama čije dlačice brzo rastu, kao što je regija lica, ovaj period se u početku neće ni primećivati.

 

Posle određenog perioda, u zavisnosti od tretirane regije dolazi do pojave novih malja (nova faza), pa je tada potrebno ponoviti tretman do postizanja željenih rezultata. To je empirijski preporučeni minimalni period - ukoliko se malje pojave ranije u većem obimu ili Vam smetaju (npr. dlačice na licu ili dlačice koje urastaju), tretman može i ranije da se ponovi. Maksimalni period, takođe, ne postoji - može se napraviti pauza bez bojazni da će postojeći rezultati biti ugroženi (uništeni folikuli više neće proizvoditi dlaku).

 


Očekivano ponavljanje tretmana / rast dlačica kod žena: 

Epilacija nausnica, brade i podbratka

 

2-4 nedelje

Epilacija obraza, čela, vrata ili celog lica

 

2-4 nedelje

Epilacija l. stomaka, podlaktica i nadlaktica

 

4-6 nedelja

Epilacija pazuha, prepona, bikinija i zadnjice

 

4-6 nedelja

Epilacija stomaka, natkolenica i potkolenica

 

8-10 nedelja


Očekivano ponavljanje tretmana / rast dlačica kod muškaraca:

Epilacija ušiju, vrata, jagodica, brkova, brade ili lica

 

2-4 nedelje

Epilacija ramena, leđa, pazuha i grudi

 

4-6 nedelja

 

Epilacija celih ruku muskarca

 

4-6 nedelja

Epilacija celog stomaka muškaraca

 

8-10 nedelja

Epilacija nogu

 

8-10 nedelja


Pre tretmana je neophodno da se informišete i o kontraindikacijama. To možete učiniti ovde

KONTAKT

Cara Dušana 70 / stan br. 1 / prizemlje, 11000 Beograd
011-2183-473, 011-2188-261
064-17-68-009
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

RADNO VREME

ponedeljak - petak: 13 - 20h
subota: 9 - 17h
nedelja: -